Friday, July 1, 2016

Αλληλεγγύη στους εργατικούς αγώνες

Ούτε δεκα λεπτά δεν είχαν περάσει από το τέλος της συνάντησης στο Υπουργείο Εργασιας, όταν η αστυνομία επιτέθηκε σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους που προσπαθούσαν να κατασκηνώσουν μπροστά στο υπουργείο. Υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός, χρήση χημικών και προσαγωγές.


Τα εργοστάσια στους εργάτες, τα χρέη σε αυτούς που τα δημιούργησαν!

Πρόταση ψηφίσματος μετά τη συνέλευση της 30/6 @ ΕΜΠΡΟΣ

Ως σωματείο.... στηρίζουμε την πρωτοβουλία των εργαζόμενων της ΒΙΟΜΕ και των Ρομπέν του ξύλου, να κατέβουν ενωμένοι στο Υπουργείο Εργασίας και να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα είναι ένα πρώτο βήμα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι εργαζόμενοι που ανοίγουν τον αγώνα ενάντια στο 3ο Μνημόνιο, τη κυβέρνηση και τους διεθνείς υποστηρικτές της.

Ο μαχόμενος πληθυσμός της Χαλκιδικής που παλεύει ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι εργαζόμενοι των συγκοινωνιών, οι λιμενεργάτες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του LEDRA HOTEL που πτώχευσε, οι νοσοκομειακοί γιατροί τα κοινωνικά ιατρεία κι όλοι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνηση και το Κουαρτέτο έχουν κάθε συμφέρον να ενωθούν να οργανωθούν και να νικήσουν

Σήμερα δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής, ούτε οι αυταπάτες της υπομονής. Οι μάσκες έπεσαν κι εμείς έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα ζήσουμε σα δούλοι.

Οι εργατικές και κοινωνικές μας ανάγκες δεν χωράνε άλλη αναβολή

Ήδη τόσο στη Βέροια, όσο και στη Θεσσαλονίκη, είτε με αστυνομικές δυνάμεις, είτε με την προσπάθεια κοψίματος του ρεύματος, οι διαθέσεις του συστήματος είναι ξεκάθαρες όπως και η δικιά μας απάντηση:

ΟΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, απολύσεων, φτώχιας και ανεργίας πιστεύουμε πως ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας είναι αναγκαίο να παλέψουμε να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια των ίδιων των παραγωγών του πλούτου. Στα χέρια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτός είναι ο δύσβατος αλλά και όμορφος δρόμος που χαράσσουν, με άμεση δημοκρατία, στη ΒΙΟΜΕ και στους ΡΟΜΠΕΝ.

Συζήτηση με τον συγγραφέα Μικαέλ Λεβί τη Δευτέρα 4/7
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Ν. Σμύρνη 30/06/16

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATHENS LEDRA

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα σας απέναντι στην εργοδοσία. Ο όμιλος  Παρασκευαϊδη για να διαφυλάξει τα κέρδη που έχτισε όλα αυτά τα χρόνια, αφού δημιούργησε τεράστιες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, προσπαθεί να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις του απέναντι σας. Με σύμμαχο το πτωχευτικό δίκαιο προσπαθεί να ξελασπώσει και να παραδώσει το ξενοδοχείο στον επόμενο ιδιοκτήτη, με εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα που θα αμείβονται με μισθούς πείνας.

Ξέρουμε όμως ότι δεν θα λυγίσετε ! Το έχετε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, μετά την αναστολή λειτουργίας του ξενοδοχείου. Δεν είσαστε μόνοι σας ! Καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα των αφεντικών και τη συνεχιζόμενη λιτότητα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν διστάζει να βάζει στο στόχαστρο τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να τους σταματήσει, για να κερδίσουμε όχι μόνο αυτά που μας αφαίρεσαν αλλά και όλα όσα μας ανήκουν, είναι ο δρόμος του συντονισμένου αγώνα της τάξης μας στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.
Δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στον αγώνα σας, για όσο διάστημα χρειαστεί !


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  στους εργαζόμενους της 
«ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ»
 

Η  «Μαρινόπουλος ΑΕ» με τις πλάτες της κυβέρνησης, μετά την μείωση μισθών- το κόψιμο επιδομάτων- το κλείσιμο ή υπολειτουργία καταστημάτων- την τμηματική πλέον καταβολή των μισθών, αποκαλύφθηκε πλήρως με την  αίτηση υπαγωγής στο  άρθρο 99(πτωχευτικός κώδικας).
Επί μήνες είχαν καταφέρει να « αποκοιμίσουν» τον κόσμο για το μεγάλο… deal που είχε συμφωνηθεί με άλλη μεγάλη εταιρεία του κλάδου και ότι η δουλειά …πλέον.. είναι «εξασφαλισμένη». Στο παιχνίδι αυτό συμμετείχε και η  κυβέρνηση μέσω του υπουργείου «εργοδοσίας», που αντί να επιβάλλει στον εργοδότη ΑΜΕΣΑ την καταβολή των χρωστούμενων στους εργαζόμενους, συζητά λέει σχέδιο …σωτηρίας.. του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, εν κρυπτώ.
Κυβέρνηση και τα «μεγάλα αφεντικά» δεν σκέφτονται τις 13.000 οικογένειες των εργαζόμενων, σκέφτονται πως θα την βγάλουν καθαρή, θα απαλλαγούν από τα «βάρη»- τους εργαζόμενους-και πως θα μεταβιβάσουν τα χρέη τους στο δημόσιο χρέος μέσω των τραπεζών (με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις τους).
Η κυβέρνηση αντί να παζαρεύει με την ΕΕ,το ΔΝΤ, τους «δανειστές» τους καπιταλιστές νέα αντεργατικά μέτρα- νέο χτύπημα μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, να ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ:
1. Στην δήμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΑΙΩΝ,της κινητής και ακίνητης περιουσίας που έχουν αποκτήσει από το ξεζούμισμα του κόσμου και τα χρέη τους που τελικά θα μας φορτωθούν( μέσα τραπεζών με την μετατροπή τους σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ),
2. Στην λήψη μέτρων για ΑΜΕΣΗ λειτουργία των καταστημάτων υπό δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο, για την τροφοδοσία του κόσμου με φθηνότερες τιμές- μέσω και συνεργασιών- προμηθειών με μικρούς παραγωγούς, αλλά και την προστασία-εξασφάλιση της δουλειάς ΟΛΩΝ των εργαζόμενων.
3. Στην πληρωμή των δεδουλευμένων, στους εργαζόμενους, μέσα από το «πλεόνασμα» που καμαρώνει ότι έχει επιτύχει, μεταφέροντας μετά την δαπάνη στον εργοδότη.
 

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες,
η Λαϊκή Συνέλευση εργαζόμενων-ανέργων-νέων Κολωνού-Πλάτωνα- Σεπολίων και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας για σταθερή αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα και θα βρεθούμε στο πλάι σας , παλεύοντας να μην περάσουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και το ΚΛΕΨΙΜΟ του ιδρώτα σας.

Αθήνα 29/6/16